неділю, 7 листопада 2010 р.

Гра розуму і уваги ;)

Довго думав, ніяк не міг придумати про що б то написати. А сьогодні сталась цікава подія. Друг знайшов в інтернеті тест на дальтонізм ну і серед того всього знайшлась така картинка.
В яку ж сторону вона крутиться?
Коли я вперше глянув то мені здалось що силует дівчини крутиться проти годинникової стрілки. Та трохи помурдувавшись над цією картинкою якось "заставив" її крутитись за годинниковою стрілкою. Але дивно, якщо взяти до уваги тінь то вона зовсім не співпадає, а коли проти тоді її можна якось обґрунтувати, типу світило далеко і низько. Але знову ж таки якщо глянути на стопи то робиться логічним що ми дивимося на картинку з-під прозорої підлоги і тут знову тінь втрачає якийсь сенс. А у випадку коли дівчина крутиться за годинниковою стрілкою тінь обґрунтувати взагалі не вдається, хоча графічно ніби все добре, але її можна пробувати трактувати хіба як дзеркало, але чому тоді воно відображає трохи вліво а не прямо на нас?
Ми з друзями довго над цим спорили, навчились "ганяти" леді то туди, то сюди, трохи жорстоко ми з нею... але що поробиш, голову крутить на голому місці.
Дивна така гра розуму, якщо хто зможе правильно обґрунтувати як вона крутиться і взяти до уваги всі факти (частини картинки) буде цікаво послухати (почитати).

3 коментарі:

  1. чулювіче... що це з тобою о_О ))) відколи тебе на блоги потягнуло)) ну тобто я чув що ти хотів собі закинути блог... але о_О що він втебе вже є о_О....

    а щодо "чорної пані"... я ж казав це просто чорна пляма яка змінює форми... хоча...як зазначив Юрко - груди в неї таки нічого ;)

    ВідповістиВидалити
  2. коли ше минулого року сервери конфігав і таке інше - захотілось якісь гайди писати, бо були речі, що сам до них доходив, от з цього і зародилась ідея :)

    а про силует чи то "формочку" я й сам казав ) але цікаво знайти саме такий варіант який дійсно можна добре і логічно описати, або знайти автора =)

    ВідповістиВидалити
  3. ну впринципі правий)) особливо коли дойшов до чогось... а потім треба знов зробити - забув і наново(((

    ну автор мабуть якийсь окуліст чи щось таке;)

    ВідповістиВидалити