четвер, 9 грудня 2010 р.

Ремонт D-Link 2640U

Декілька днів тому, прийшов я додому, включив комп'ютер, відкрив Mozilla Firefox а тут, оп - сервер недоступний. Глянув в трей - нема підключення до роутера. Пішов глянути на нього. Дивлюсь - горять всі світлодіоди, подумав може де завис чи що, перезавантажив його (виключив - включив), але ситуація не змінилась. Викликав духа перезавантаження - кнопкою "reset" (такий маленький отвір на дні роутера) - не допомогло. Думаю - зле, зняв цей пристрій, поставив 2500, підключив лише до свого комп'ютера, але тимчасово жити можна. Гарантійної карточки не знайшов, подзвонив до людини в якої брав - виявилось що гарантія закінчилась менше місяця тому, от не повезло :). Цей же дядько сказав шо ремонт буде коштувати до 100грн. Думаю, ану що на то скаже гугл. 5хв пошуку і виявилось що ті модеми хворіють на конденсатори. Гарантії вже нема, ремонтникам все одно чи хтось лазив під кришку чи ні, а мені, якщо зремонтую модем дешевше і швидше вийде. Отже, взявся до роботи, точніше до викрутки :).
Повідривав подушечки (ніжки), так як бачив на прикладі нетбука, що гвинтики там, повідкручував 4 самонарізи, поскладав все разом і давай шукати защіпки. Крутив вертів, і до світла, і від нього, і правим боком, і лівим, як тільки не розглядав через привідкриту кришку протилежну сторону коробки... навіть пробував гуглити "як розібрати 2640u", правда там де нагуглив написали неправильно, або до старішої версії. Мучився - мучився, надоїло притиснув сильніше кришку з лицевої частини - вона сама відщіпилась і відкрилась :).
Защіпка виглядала так:
Трохи порозглядав нутрощі, картина така: 2 конденсатори набухли, 1 з них тріснув.
Тріснув той що менший - 470mF 16V, набух - 2200mF 25V. Покопався між детальками, проглянув якусь стару материнку, таких конденсаторів не найшов, не біда поставив інші :).
Перетворення пройшло таким чином - випаяв два великих конденсатора і замінив на один 4700mF 25V, а той що менший замінив на 220mF 25V.
Таким чином:
2x 2200mF 25V => 1x 4700mF 25V
1x 470mF 16V => 1x 220mF 25V

Результат:

Включив - працює! Ура! :)
Зібрав назад, поставив на місце.

P.S. Вибачте за трохи розмиті фотографії - фотографував китайською мильничкою вечором під кімнатним світлом.

1 коментар: