понеділок, 1 серпня 2011 р.

Міжнародний семінар з Бойового Гопака, м. Хмельницький, 2011

Ееее-нергія! Вона ще досі бурлить в мені після цих двох тижнів гарту. Це мій перший семінар з Бойового Гопака і я ним дуже задоволений.
Почну з початку. Семінар проводила Хмельницька федерація Бойового Гопака в їхньому ж рідному обласному центрі. Приїхав я туди замаскований під туриста, з рожевим похідним рюкзаком :). Зустрів мене Олег Михайлович Геделевич, керівник ШБГ „ПЛОСКИРІВ“, який показав де жити і мінімально пояснив чого чекати і що робити. А далі - все почало потрохи закручуватись, оживати - почав з'їжджатись люд звідусіль. І тут один з головних пунктів - прибуло двоє гопаківців з Польщі, а саме з Підляшшя - тому я й „обізвав“ в заголовку цей семінар міжнародним. Так в неділю 17 липня відбулось урочисте відкриття семінару з показовою програмою, на якій, доречі, я трохи повоював шаблями.
З понеділка всіх розділились на рої та чоти, крім того кожній кімнаті видали розпорядок дня. З цього моменту почався власне сам вишкіл. Зранку прорух, потім лекції, тренування, між ними: сніданок, обід, вечеря - приблизний графік двох тижневого життя гопаківця-семінариста.
Та не думайте, що все було так нудно... Кожен день по свому замальовував повну картину і кожного дня ми отримували щось нове або збагачували та укріплювали вже надбане. Протягом всього семінару нас надихав, оберігав і скеровував дорогою Лицаря - Пилат Володимир Степанович - Верховний Вчитель і засновник стилю Бойовий Гопак.
Все проходило на ура! Тренування, відтискання :), купання в р. Південний Буг, лекції, виїзд в с.Маліївці - на древнє капище Перуна, змаги (однотан, тан-двобій, забава, борня). Це все гуділо під дружнім колективом потужних особистостей - колективом гопаківців!

2 коментарі:

  1. Радий, що гопак добре розвивається в Україні. Твоя розповідь нагадала мені табори з карате

    ВідповістиВидалити
  2. Я теж радий і ще цікаво те, що розвивається не тіко в Україні: http://hopalo.org/contact#portu і, ще як я писав, зараз хлопці в Польщі також долучились :)

    ВідповістиВидалити