суботу, 10 вересня 2011 р.

А так Гопака?

Недавно переглядав сайти ШБГ (Шкіл Бойового Гопака) - цікаво було почитати новини, відгуки - що загалом робиться і де. З поміж всіх новин найбільш здивував виступ ШБГ ім. Івана Нечая, що знаходиться в Чикаго. Бачив я багато різних і показових виступів і змагів різних типів, але такого гарного, навіть, краще сказати, вдалого поєднання бойових елементів і театральної гри ще не зустрічав. Перше - дуже гарно продумана постановка, друге - навіть коли елемент не дуже вийшов, хлопці чи дівчата умудрялись зробити щось таке, що показувало це як задуманий хід, третє - цікаве використання бойових елементів. Найбільшу роль в тому, що цей виступ мене здивув, напевно, зайняв третій фактор. Чи це від того що вони в США, чи просто трохи менш стереотипно мислячі, бо тут в нас елементи трохи по іншому використовуються/співставляються ніж це я побачив на відео. Не так щоб прямо все нове та інше, але є моменти що дійсно цікаві, не лише рукопашні а й з використанням зброї. Одним словом - молодці!
Дивіться і милуйтесь самі:

3 коментарі:

  1. Може для людей, що в очі не бачили бойове мистецтво такі виступи й прикольні, просто як на мене, то сценізація бою не надто добре дивиться. Зато тамешиварі всі люблять :) щось типу: http://www.youtube.com/watch?v=3ER1UVWe8WA

    ВідповістиВидалити
  2. та це вже більше на змаг подібне, як показовий виступ воно мені не дуже подобається, а тут прикольно: і трошки бойових елементів, і якісь жарти, і елементи із зброєю, і національний одяг, а як хочеш подивитись наскільки той чи інший має силу (чи крутий) - то можна на двобій з ним стати :)

    ВідповістиВидалити
  3. Показуха і спорт - то поняття взаємодоповнюючі, але ні разу не тотожні ;)

    А Чикаго - молодці!

    ВідповістиВидалити